PKN ONS
© Copyright PKN ONS 2010.
Liturgisch bloemschikken. Symbolisch bloemschikken 40-dagentijd en Pasen 2018. Thema 18 februari jl.: ik zorg voor jou. Langs de dode tak is een ladder gemaakt, waaraan bloemen bevestigd zijn. Zij verbeelden de engelen die in de woestijn voor Jezus zorgen. Aan de voet van de stok ligt zand, stenen en brood.
Dokter Zorgstra; zij gaat ons door de 40-dagentijd helpen met tips die ons vooral helpen met de binnenkant van ons lichaam. Vandaag vertelde ze dat mensen zich zoveel beter kunnen voelen, omdat ze een kaartje krijgen! Dus hebben de kinderen van de Kindernevendienst hele mooie kaarten gemaakt. voor veel mensen!! Zie de foto’s hieronder.
Een witte lap is als wolk gedrapeerd om de dode tak. De wolk is het symbool van Gods aanwezigheid en ver- borgenheid. De kleur wit druk zuiverheid, licht, vrede en feest uit. Het is de lit.kleur die in de kerk gebruikt wordt bij feesten. De 3 stenern verwijzen naar Mozes en Elia en Jezus die met elkaar spreken en staan in het licht van God.
Dokter Zorgstra had vandaag een telefoon in de dokters- koffer. Als het niet lukt om bij elkaar op bezoek te gaan kun je altijd even bellen of …. appen. ”Ik praat met je.
Het knutselwerkje was vandaag: het maken van een micro- foon om met elkaar te praten of voor iemand te zingen.