Gemeenteavond 29 november 2017.
Woensdagavond een mooie opkomst. Naast de inhoudelijke agenda werd er door Hendrik-Carl en Wesley een presentatie gehouden over hun World Servants avontuur in Haïti deze zomer. Ze vertelden onder de voorbereidingen, akties en natuurlijk de ervaringen daar in Haïti. Er werd gewerkt aan een school bij temperaturen van 55 graden C. Het filmpje van deze presentatie wordt zsm geplaatst. Tijdens het bedank moment werden de dames van het ONS-blad en de wekelijkse nieuwsbrief bedankt voor hun vele werk achter de schermen.
Bazaar 2017.
Bazaar 14 oktober 2017. Na de overweldigende bazaar is de verkoop van verschillende leuke dingen nog doorgegaan. Dat was heel fijn. Dit heeft geresulteerd in een mooie aanvulling op de bruto inkomsten. De Bazaarcommissie meldt nu de totale netto opbrengst. Dit is het ongekend hoge bedrag van € 8.089,51  Heel dankbaar voor dit mooie bedrag, willen we U allen bedanken die hebben meegewerkt aan het slagen van de bazaar. Het is een samenwerking die veel mensen bezighoud gedurende een paar maanden. SAMEN STERK, VOOR ONZE PKN O.N.S KERK Klik hier voor meer foto’s.
3 december jl is het 1e advent het project van de kindernevendienst begonnen. De deur van het huis staat in het dorp ergenshuizen en wordt versierd in de loop naar kerst, de groene takken van de krans staan voor hoop. #uiteraardwarenerpepernotentijdensdekindernevendienst# De zegenbede werd gezongen door leden van het Streekkoor met ds Maartje als soliste. Gesprek op zondag 10 december jl. ging over: “Wie ben ik”. De krans met het teken van hoop hangt al op de deur in de kerk, nu komt er een naambordje bij. Op 17 december jl. is de deurmat gemaakt, zodat iedereen zich thuis voelt in Ergenshuizen. Klik hier voor meer foto’s
1e advent project Kindernevendienst.
Workshop advent 28 november 2017.
Het was gezellig in het gebouw achter “de Hoekstien”. De kaarsjes brandden en de kerstbomen gaven licht. Deze workshop brengt ons altijd hoop, naar het Licht dat komt. Er werden adventsstukken gemaakt onder leiding van Jeltsje en kransen onder leiding van Janny. Over en weer helpende handen om alles goed te laten verlopen. Iedereen is met een voldaan gevoel naar huis gegaan. Nog nooit een krans gemaakt? Het is gelukt en mooi. Nog nooit een stuk gemaakt? Jeltsje demonstreerde takje voor takje hoe het ging. Geweldig. De netto opbrengst van deze workshop was € 200,00. Dit is voor de PKN O.N.S en inmiddels al naar de penningmeester. Klik hier voor meer foto’s.
Workshop creatief 7 november 2017.
Onder de bezielende leiding van Cobie Brouwer hebben we een tasje gemaakt van fietsband. Het zag er heel mooi uit en was heelpeuk om te doen. Toen het klaar was kwam er een mooi bloeiende gaultheria in. Misschien beter bekend als bergthee. De netto opbrengst van deze workshop was € 55,00. Dit is voor de PKN O.N.S en intussen al overgemaakt. Klik hier voor meer foto’s.
Koffiedrinken 21 januari 2018.
Vanmorgen was er koffiedrinken in de Fontein voordat de dienst begon. Wilt u/jij dit ook een keer meemaken? Houd kerkblad/nieuwsbrief en fb in de gaten daarop wordt het vermeld. Een mooie manier van ontmoeten.Tijdens het gesprek met de kinderen en de verkondiging werd ons duidelijk dat we allemaal "mensenvangers" zijn ieder op zijn eigen plaats en eigen manier. Klik hier voor meer foto’s.